GGZ-ontmoetingsavonden. Hoe verlopen deze tot nu toe?

Vanaf april organiseert Mantelzorg Almelo elke 3e donderdag van de maand een ontmoetingsavond voor naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid.

Bij Mantelzorg Almelo en Dimence hoorden we verschillende keren dat er zo weinig voor naasten gedaan werd. “Het draait altijd om degene die ziek is”, zo werd er gezegd. Dit, terwijl de diagnose en het ziektebeeld ook heel erg bepalend kan zijn  voor de omgeving. Zorgen hebben om iemand met een GGZ diagnose is heel zwaar. Schaamte en taboe speelt een grote rol, waardoor mensen zich erg alleen kunnen voelen.

Om die reden hebben Mantelzorg Almelo en Dimence besloten om een laagdrempelige avond te organiseren. Met als doel: ontmoeten, tips uitwisselen en er ervaringen delen.

Nu we een aantal avonden gehad hebben is het tijd om even terug te blikken. Er is elke avond een mooie opkomst geweest, met inmiddels ook een aantal mensen die elke keer komen, aangevuld met ook mensen die een enkele keer aansluiten. Van hen horen we dat het erg fijn is om even tijd te hebben voor jezelf, stil te staan bij jouw verhaal en te voelen en merken dat je niet alleen bent. Een hele waardevolle avond dus!

Mocht u nog niet geweest zijn en misschien nog twijfelen? Komt u dan vooral na de zomer een keer een kopje koffie/thee drinken! U bent van harte welkom!